Artuklu Belediyesi’nden TMMOB ve KESK’e Ziyaret: Ortak Akıl ve İş Birliği Vurgusu 29 Mayıs 2025, 14:29
Artuklu Belediyesi, kentteki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla diyaloğunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Artuklu Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Amak, Eş Başkan Yardımcısı Gülgen Doğan ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte, TMMOB Mardin İl Koordinasyon Kurulu ve KESK temsilcilerini ziyaret etti.
Gerçekleştirilen her iki ziyarette de, Artuklu Belediyesi’nin katılımcı yerel yönetim anlayışı çerçevesinde sivil toplum, meslek odaları ve sendikalarla kurduğu diyaloğun güçlendirilmesi ve ortak sorunlara birlikte çözüm üretilmesi hedeflendi.
TMMOB Ziyaretinde Teknik ve Kentsel Sorunlar Masaya Yatırıldı
TMMOB Mardin İl Koordinasyon Kurulu ile yapılan görüşmede; kentin mevcut durumu, imar, yapı denetiminden şehir estetiğine kadar pek çok yapısal sorun, bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri ve meslek odalarının süreçlere dahil edilmesi yönünde kapsamlı bir görüş alışverişi yapıldı.
TMMOB ile Ortak Protokol Gündemde
Ziyarette ayrıca, TMMOB ile Artuklu Belediyesi arasında ortak protokol yapılması önerisi de gündeme geldi. Bu protokol ile teknik denetimlerin sağlıklı yürütülmesi, mimari ve şehircilik kararlarının bilimsel temellere dayandırılması, kent suçlarının tespiti ve usulsüzlüklerin önlenmesi hedefleniyor.
Eş Başkan Mehmet Ali Amak, meslek odalarının bilimsel ve teknik birikiminden faydalanarak daha sağlıklı kararlar almayı önemsediklerini belirterek, “Kentimizi ortak akılla yönetmek istiyoruz. TMMOB’un uzmanlığı bizler için yol gösterici olacak” ifadelerini kullandı.
KESK Ziyaretinde Toplumsal Konular ve Sosyal Talepler Gündemdeydi
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) temsilcileriyle gerçekleştirilen buluşmada ise, daha çok toplumsal sorunlar ve sosyal konular ele alındı. Görüşmede, kent temizliği, kaldırım işgalleri, çarpık kentleşme, kooperatif projeleri ve belediyeyle iş birliği yapılması gibi konularla ilgili karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.
KESK temsilcileri ayrıca, halka doğrudan dokunan projelere öncelik verilmesini ve belediyenin teknik kadrosunun güçlendirilmesini önerdi.
“Katılımcı Belediyecilikten Taviz Yok”
Her iki ziyarette de konuşan Eş Başkan Amak, Artuklu Belediyesi’nin halkı, meslek odalarını ve sivil toplum kuruluşlarını dışlamadan, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediğini belirtti. “Kentimizi, sadece belediye binasından değil, sokakta halkla, kurumlarla, emek örgütleriyle birlikte yönetiyoruz. Bu tür görüşmeler hem demokrasiye hem de yerel yönetime güç katıyor,” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Artuklu’da Kaldırımlarda Kar Temizliği Çalışmaları Yapıldı: Eşbaşkan Amak Eline Kürek Aldı, Kaldırımlarda Kar Temizledi!
29 Aralık 2025, 13:06 -
Artuklu Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmalarına başladı
29 Aralık 2025, 13:00 -
Artuklu Belediye Spor’dan Farklı Galibiyetle Zirveye Yürüyüş: 4-0
28 Kasım 2025, 12:55 -
Artuklu Belediyesi’nden Anlamlı Fidan Dikim Seferberliği: Doğa ve İnsan İçin Yeşil Adımlar
26 Aralık 2025, 12:49 -
Artuklu Belediyesi’nden Kırklar Kilisesi’ne Doğuş Bayramı Ziyareti
26 Aralık 2025, 12:45 -
Artuklu Belediye Spor’dan Deplasmanda Gol Şovu: 6-1
21 Aralık 2025, 12:43 -
Kadın Dayanışma Merkezi Yeniden Hizmete Açıldı
17 Aralık 2025, 12:28 -
Yeniköy (Pîrabokê) Mahallesinde Kilitli Parke Taşı Çalışmaları Tamamlandı
09 Aralık 2025, 12:25 -
Artuklu Belediye Spor’dan Net Galibiyet: 3–0!
06 Aralık 2025, 12:20 -
Tarihi Kayseriye (Bedesten) Pasajı Restorasyonu İçin Yol Haritası Belirlendi
06 Aralık 2025, 12:17











